Thomas - Dagboek

dinsdag, november 29, 2005

Een half pond verder

We zijn al weer een week en een half pond verder. Het gaat nog steeds goed vooruit met onze lieve Thomas. Hij drinkt steeds meer en ook de 'neutrale' luchtstroom wat door een neusbrilletje komt wordt nu langzamerhand afgebouwd. De alarmbellen rinkelen nauwelijks meer. Afgelopen vrijdag hadden we weer een gesprek met de neonatoloog. Zij is erg positief over hoe het met hem gaat. Vaak wordt aan ons gevraagd wanneer hij nu naar huis mag. Omdat wij daar natuurlijk ook erg benieuwd naar zijn hebben we aan haar gevraagd of ze daar heel voorzichtig iets over zou durven te zeggen. Thomas moet zonder de coffeine goed kunnen ademen en geen dalingen in hartslag of zuurstofsaturatie meer hebben. En daarnaast moet hij zeven tot acht voedingen zelf kunnen drinken. Het is nog heel moeilijk te zeggen wanneer dat zal zijn, maar als het zo doorgaat als nu zou dat al over ongeveer drie weken kunnen zijn.

Wij zijn er erg aan toe dat hij naar huis mag, hoewel het ook wel spannend zal worden. Het is bijzonder dat we nog steeds merken dat er veel mensen meeleven en meebidden. Het doet ons goed, want naast alle opluchting dat het zo goed gaat, gaan de laatste loodjes ook wel wat zwaarder wegen.

2 Comments:

  • Martijn en Anneke,

    Fijn dat het goed gaat met Thomas. Sterkte met het wachten totdat hij thuis komt. Een beetje kunnen we met jullie meevoelen omdat wij ook aan het wachten zijn op ons dochtertje (in een heel andere situatie natuurlijk). We zijn benieuwd wie er eerder thuis is.

    By Anonymous Anoniem, at 7:33 p.m.  

  • Lieve Anneke en Martijn, heel erg gefeliciteerd met de thuiskomst van jullie Thomas en een heel gelukkig nieuw jaar met jullie drieen.
    En wat kun je ontzettend mooi en ontroerend schrijven. Groeten, Luit

    By Anonymous Anoniem, at 10:16 p.m.  

Een reactie posten

<< Home