Thomas - Dagboek

woensdag, november 09, 2005

Vandaag was er veel goed nieuws over Thomas: hij was 90 gram gegroeid en woog nu 1680 gram. Hij houdt zich daarmee prima aan de verwachte groeicurve. Als hij zo doorgaat is hij bij de uitgerekende datum rond de 7 pond.

Daarnaast kwam vandaag de oogarts langs. Premature kinderen hebben door de beademing meer kans op netvlies-beschadigingen. De controle wees uit dat dit bij Thomas niet speelt. Zijn ogen zagen er blijkbaar zo goed uit dat hij zelfs geen vervolgcontroles hoeft te hebben. Dat kwam volgens de verpleegkundige niet zo vaak voor: de meeste babytjes moeten toch wel minstens 2x gecontroleerd worden.

Tijdens het buidelen 's avonds deed Thomas het zo goed dat eigenlijk continu de pret-alarmen afgingen, die aangeven dat de zuurstofconcentratie boven de 98% is. Daarom hoefde hij tijdelijk even geen extra zuurstof te krijgen. De verwachting was dat hij dan langzaam wel weer lagere percentages zou krijgen, maar hij bleef keurig op niveau, hoog in de 90. Dat was de laatste weken niet meer voorgekomen. Zelfs toen we hem teruglegden bleef het goedgaan. We zijn nu benieuwd of hij dat de hele nacht zal volhouden.

We merken dat we nu wat ontspannener worden. De goede ontwikkelingen bij Thomas en de ontspannen sfeer in het Reinier de Graaf dragen daar sterk aan bij. We genieten zo volop van hem. Al blijft het druk om 3x per dag heen en weer te gaan naar het ziekenhuis.

Tot slot nog een leuke foto: afgelopen zondag mocht Thomas voor het eerst in de tummy tub. Hij moest er duidelijk nog erg aan wennen. Aan het begin hield hij zich helemaal stijf en kneep zijn ogen dicht. Later durfde hij wel een beetje met zijn benen te bewegen, maar het ging allemaal niet van harte. Misschien is hij meer een douche liefhebber.

 Posted by Picasa