Thomas - Dagboek

zondag, november 20, 2005

Twee dagen zuurstofvrij

Het ging dit weekend erg goed met Thomas. Vrijdag was hij voor het eerst een hele tijd zonder extra zuurstof geweest. Vrijdagavond moest hij nog wel een klein beetje extra hebben na de borstvoeding, maar dat kon zaterdag alweer worden afgebouwd. En vandaag, zondag, heeft hij gewoon de hele dag zonder extra zuurstof gelegen. Echt een hele hoopvolle stap vooruit.

Het drinken aan de borst begint hij ook te 'snappen'. Z'n record is inmiddels 23 ml, dat is 2/3 van wat hij per keer krijgt. We zijn trots op hem. Het is heerlijk om hem zo driftig te zien (en te horen!) zuigen aan Annekes borst. Over driftig gesproken: rond 'etenstijd' is hij nu meestal heel druk zoekbewegingen aan het maken. Hij kan dan nauwelijks nog wachten tot we hem verzorgd hebben en hij mag gaan drinken.

We zijn erg blij en dankbaar met alle positieve ontwikkelingen. Aan de andere kant merken we dat we nog steeds voortdurend op onze hoede blijven. Als er kleine dingen zijn die niet zo goed gaan, zijn we toch ook weer direct ongerust. "Is er niet iets aan de hand met hem?", vragen we ons dan onwillekeurig toch af. Zo had hij gisteren en vandaag nog weer een paar keer een hartactiedipje. Weliswaar was dat rondom de voeding (altijd een inspanning voor hem), maar hij had er al bijna twee weken geen last meer van gehad. We hopen dan ook dat dit incidenten waren, maar het geeft toch dat we ons niet 100% gerust voelen. Naast de dankpunten blijven we bidden voor zijn gezondheid en groei.