Thomas - Dagboek

woensdag, november 16, 2005

Thomas in een wiegje

Nou, dat ging snel. Gisteren mocht Thomas uit de couveuse naar een warmtebedje (een bed met een verwarmde bodem). De temperatuur daarvan kon gisteren alweer worden afgebouwd, zodat hij vanmorgen direct door mocht naar een gewoon wiegje. En dat bevalt hem en ons prima. Hij groeit ook nog steeds goed: hij weegt nu 1880 gram.

Ondertussen heeft Thomas nog steeds wel zuurstof nodig. Met name tijdens het voeden (aan de borst of via de sonde) vindt hij het moeilijk om goed te blijven ademen. Dan zakt vervolgens ook het zuurstofgehalte in zijn bloed en gaan de alarmbellen af. Het hoort bij zijn leeftijd, maar we hopen wel dat hij het de komende weken steeds minder van die dipjes krijgt, zodat hij uiteindelijk van de zuurstof afkan. Om hem te helpen met het ademhalen krijgt hij nu ook iets meer coffeïne dan hij al had (de hoeveelheid was sinds zijn vertrek uit Leiden niet meer aangepast, terwijl hij daarna wel flink is doorgegroeid).

Foto's van Thomas in de wieg volgen morgen...

1 Comments:

  • Lieve Anneke en Martijn, Dank voor jullie geboortekaartje. Wat een mooie en dankbare woorden! Ik heb zojuist op jullie website meegekeken en -gelezen. Wat fijn dat jullie 3-en elkaar zoveel kracht en liefs kunnen geven. Jullie zijn veel in mijn gedachten en ik wens jullie álle goeds toe.
    Hartelijke groet, Karin Jense

    By Anonymous Anoniem, at 8:46 p.m.  

Een reactie posten

<< Home