Thomas - Dagboek

zaterdag, november 12, 2005

Goed nieuws

Vrijdagmiddag hadden we ons wekelijks gesprek met dokter Kenter, Thomas' behandeld arts. Tijdens dat gesprek hoorden we dat er opnieuw een hersenecho was gemaakt. Gelukkig wisten we dat niet vantevoren, want anders hadden we ons wel wat drukker gemaakt voor dit gesprek.

De uitslag van de echo was echter positief! Ze liet ons meekijken op de printjes van de echo. Ze wees ons het gebiedje aan waar ze specifiek naar gekeken had, omdat de artsen in Leiden daar de laatste keren verdachte plekjes hadden gezien. Zijzelf kon daar nu echter niets verdachts meer van vinden. De zogenaamde "flaring" die er nog zat, was minimaal volgens haar en geen reden om ons zorgen te maken.

We zijn heel erg blij en dankbaar met dit nieuws. We danken God dat hij onze gebeden heeft verhoord. Er blijven wonderen gebeuren.

Omdat het deze week zo goed gaat met Thomas, merken we dat we zelf veel meer ontspannen zijn. Het blijft wel per dag op en neergaan, maar we hebben het gevoel dat Thomas duidelijk op een stijgende lijn zit.

We genieten erg van hem nu hij zich zo aan het ontwikkelen is: de steeds boller wordende wangen, de dikkere armen en benen en ook de steeds heftigere zoek- en zuigbewegingen. Hij oefent nu elke dag een beetje aan de borst en we hopen dat hij over een week of wat echt een beetje gaat drinken.

We zien ook erg uit naar zijn thuiskomst. We zijn nu druk bezig met het regel- en schilderwerk voor zijn kamertje. Al zal het nog wel even duren voor hij naar huis mag. Zijn geboortekaartje komt er in elk geval snel aan; die ligt nu bij de drukker.