Thomas - Dagboek

vrijdag, november 18, 2005

Bijna zuurstofvrij

Het grote nieuws van vandaag was dat Thomas de halve dag zonder extra zuurstof heeft gelegen en het daarbij heel goed heeft gedaan. Daar zijn we erg blij mee.

Deze week bleef hij meestal rond de 23 tot 25 procent zuurstof houden. Dat vonden we eigenlijk al best goed. De laatste dagen was er niet veel meer afgebouwd omdat er al veel andere dingen aan het veranderen waren: nieuw bedje, beginnen met borstvoeding. Om niet alles tegelijk te doen, is toen zijn zuurstof gewoon een beetje hetzelfde gelaten. Maar vandaag kwam daar dus verandering in en het bleek direct zonder te kunnen.

We hadden vanmorgen nog even een kort gesprekje met één van de artsen. Zij gaf aan dat ze heel tevreden zijn over Thomas' vooruitgang. Dat is natuurlijk erg goed om te horen.

Gisteravond hebben we met één van de verpleegkundigen een video bekeken die afgelopen zaterdag was opgenomen toen we Thomas aan het verzorgen waren. Doel ervan was te laten zien hoe Thomas daarbij met ons contact maakt en wij met hem. Net de keer van het video-en was hij eigenlijk helemaal niet zo actief. Normaal kijkt hij vrolijk rond, maar juist toen leek hij gewoon door te slapen . Wij waren dus benieuwd of de verpleegkundige überhaupt nog contactmomenten eruit had kunnen halen.
Dat viel erg mee: met allerlei kleine lichaamsbewegingen - het optrekken van zijn wenkbrauwen, het grijpen met zijn handjes en het bewegen van zijn mondje - geeft hij aan dat hij merkt dat wij er zijn en dat hij zich veilig voelt.
Voor ons was het erg leuk om dit zo gedetailleerd en ingezoomd terug te zien. Nu letten we er nog meer op.

Tussen de ziekenhuisbezoeken door is Anneke thuis hard bezig met het klaarmaken van Thomas' kamer. We kijken er naar uit dat hij daar lekker in zijn wiegje ligt en we de hele dag bij hem kunnen zijn.

2 Comments:

 • Lieve Anneke en Martijn,

  Wat tof zeg, om te lezen dat Thomas vandaag een groot deel zuurstofvrij is geweest! Ik ben echt heel blij voor jullie dat het zo goed gaat en vooruit gaat. En ik ben ook blij dat ik dat kan blijven meemaken door jullie mooie website!! Suc6 met alle drukte en het klaarmaken van de babykamer en ik hoop dat jullie ook lekker kunnen genieten van jullie kleine mannetje! Tot snel, Marjet

  By Anonymous Anoniem, at 8:22 p.m.  

 • Lieve Thomas, Anneke en Martijn,

  Wat ontzettend leuk om jullie zo via 'het web' te kunnen volgen. We zagen net op de 'cam' dat jullie bij Thomas aankwamen en dat hij meteen zijn hoofdje naar jullie toedraaide. Hij maakt zeker contact, die prachtige bink van een neefje.

  dikke kus, Gert, Inge, Joep, Mart en Huib

  By Anonymous Anoniem, at 8:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home